Početak igraonice “Rana stimulacija osjetila – Senzorna integracija”

Na tragu ostvarivanja ciljeva projekta jedna od planiranih aktivnosti je i uključivanje djece za koju je to indicirano u igraonicu „Rana stimulacija osjetila – senzorna integracija“

Provedba aktivnosti se odnosi na implementaciju kraćeg programa u sklopu Dječjeg vrtića “Gajnice” koji provodi stručni suradnik vrtića – defektologinja savjetnica s certifikatom za provođenje programa rane stimulacije osjetila za djecu predškolske dobi. Kraći program uključuje grupni rad s djecom koji se provodi dva puta tjedno u trajanju 45 minuta tijekom 8 mjeseci. Uz voditeljicu programa igraonicu provodi i jedan od članova stručnog tima vrtića. Minimalni planirani broj polaznika je osmero djece, a najveći desetero djece.

Dvorana u kojoj se provodi igraonica je opremljena specifičnom i općom opremom kao i didaktikom potrebnom za stimulaciju svih senzornih sustava. Prostor i oprema za izvođenje programa supervizirani su od strane nezavisnog supervizora i procijenjeni kao adekvatni za izvođenje.

Program se temelji na Teoriji i praksi senzorne integracije, znanstvenim istraživanjima o utjecaju ranih stimulacija osjetila na cjeloviti razvoj djece s teškoćama u razvoju.

Ističemo da je igraonica besplatna za sudionike tijekom trajanja projekta.

Igraonica započinje s radom dana 12. studenog 2013. godine u dvorani objekta na adresi Kerestinečkih žrtava 59. Dvorana je opremljena i obnovljena sa sredstvima iz Europske unije.


© 2023 Vrtić Gajnice. Sva prava pridržana.