Upisi u I. razred osnovne škole u školskoj godini 2021./2022.

Poštovani roditelji,

Sukladno postojećem Zakonu o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i Pravilniku o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava, postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djece radi upisa u I. razred osnovne škole provodi se od 31. ožujka do 15. lipnja u osnovnoj školi koju će dijete pohađati prema upisnom području, sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Mreže osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova i programa obrazovanja koju je donijela Vlada RH.

S obzirom da pregled djeteta obavlja stručno povjerenstvo škole kojega je član i nadležni školski liječnik, roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

Iznimno od navedenoga roka, djeca školski obveznici u školskoj godini 2021./2022. s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su u školskoj godini 2020./2021. dobila Rješenje o odgodi upisa u I. razred osnovne škole, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja zbog upisa u I. razred osnovne škole u vremenu od 1. veljače do 15. travnja, a kako bi im se pravovremeno odredila programska i profesionalna potpora. Potpora uključuje primjereni program obrazovanja za dijete već prvog dana nove nastavne godine, osiguranog pomoćnika u nastavi ili uključenost djeteta u program predškole za dijete kojem je određena odgoda upisa.

© 2023 Vrtić Gajnice. Sva prava pridržana.